söndag 10 januari 2010

Helgslut

Ännu en helg är till ända och som vanligt svischade den snabbt förbi. Barnen slukar all ens tid (så klart) och frågan om vad 17 man höll på med på helgerna tidigare känns allt mer knasig. Vad mycket tid man måste ha haft!

Veckan som gick har mest inneburit omplåstring av Måns haka och torkning av 3 liter dreggel (nu är alla 20 tänder på plats hos båda så det ska väl ge sig...), vaccindoser till densamma, borttagning av stygn (Aj! snutten jätterädd och hatar numer doktorer med plasthandskar), jobb, utbildning för 70 pedagoger, god mat och ännu fler minusgrader.

Annars känns det som jag har spenderat helgen på två platser:
- Badrummet! Det är en utmaning att potträna 2 telningar mitt i smällkalla vintern. Men här gäller det att haka på deras ofantliga intresset, som precis som allting annat ska vara synkroniserat med varandra. Samuel har själv börjat gå ini badrummet och slita i blöjan för att sätta sig. Gör han det är brorsan snabbt i hälarna. Annars kommer Måns oftast efter gjord olycka och klappar sig på rumpan och säger "babbe" typ. Vore fantastiskt om vi kunde slippa Liberoinköp om ett par månader! Här nedan stilar killarna i sina första kallingar och var jättestolta! Samuel grejade dem torra i 2 timmar. Måns 15 minuter.

- Adams rum med tågnyhet, en bro! Trots våra idoga försök att locka Adam med andra intressen, så återvänder han dagligen till sitt kära tåg. Det är verkligen en fantastisk leksak! Sedan A blev 1 år och 10 mån har han typ VARJE DAG lekt och byggt. Smålirarna verkar anamma leken och bygger, matchar magneterna rätt och försöker anpassa sig hyggligt till Adams regler. Sen smäller det och tågrälsar flyr om de inte får som de vill.

Inga kommentarer: