måndag 5 april 2010

En söndag-måndag

Påskhelgen är över och det känns verkligen att det varit långledigt. Nice! Dalarna tors-sön, hemmaplan söndag em och idag. God mat hela helgen lång och mkt hjälp med barnen. Tack mamma, pappa, moster! Alpinpremiär för Adam i soligt Romme i lördags, mkt lek på gården och med morfars tokiga upptåg.

Något som varit frustrerande är att det märks att barnen varit med varandra under intensiva dagar. Igår eskalerade konflikterna och de är verkligen på varandra hela tiden - när vi är inomhus. Samuel har rejäla bitmärken på hela kroppen efter Måns attacker. Tips på riktigt? Alla tänder är på plats och han biter till och med sig själv tills han börjar gråta! Har faktiskt plockat fram de gamla bitringarna från 6 mån tiden. Akut. Utomhus går allt fantastiskt bra, så det är ju tur att det går mot vår.

Letar prickar på M och S annars. Varenda plita synas... Gode gud, synka deras insjuknande är du snäll.
Morgondagens klädhögar är riggade. Galonisar, varma kläder, svala kläder, varma vantar, tunnare galonvantar. Stövlarna är nog ett säkert kort iaf. Trevlig kortvecka på er!

2 kommentarer:

Vikkan sa...

Låter som ni haft en härlig påskhelg och ledighet. Kan behövas ibland men sen längtar man nästan tillbaka till alla vardagsrutiner igen.

Bitringar, aj aj. Är det så illa alltså. Fast jag vet för min J är ganska snabb med att lösa sina konflikter mot E med hjälp av tänderna. Bitmärken på ryggen vittnar om detta. Fast E högg tillbaka häromdagen och sen dess har det faktiskt lugnat ner sig. Får se om det håller i sig.

Imorgon blir det iaf jobb och dagis för vår del, äntligen då vi varit hemma och vabbat barn och firat påsk så barnen sluppit/missat dagis i 14 dagar. Vardagsrutiner, ja tack, jag välkomnar dem med stora famnen.

Kram Vikkan

Evelina sa...

Härlig påsk! Visst märks det när man varit mindre aktiv en dag..på deras tolerans mot varandra. Likadant här. De händer att de bits här med. Har tyvärr inga tips. vi har försökt att dela på oss lite mer om det finns möjlighet, om inte annat bara för en timme. Så de slipper varandra och att vi får umgås med bara en av dem. Vilken fin och ordningsam hall ni har, så där vill jag också göra, superfint!
Kram på dig!