tisdag 2 mars 2010

Veckans kommentarer

Dåligt med blogg just nu. Men kan bjuda på babbel-Adam så länge. Äntligen kommer de där roliga kommentarerna från en 3,5 åring som jag längtat efter!

I söndags vid lunch efter en helg hos mormor och morfar där morfar varit mer busig än vilket lekland som helst säger Adam: "Mamma, jag ska sluta på Kryddan." -Jaha, ska du? Ja, jag ska sluta där. Jag ska börja hos morfar."

I bilen på väg hem från fsk. "Mamma! Mamma! Kör fortare! Månen följer efter oss hela vägen! Månen får inte följa hem till oss. Inte inne på mitt rum!"

I duschen med pappa. "Pappa du har stor... (here we go again..). När jag bli stor då jag har stor snopp. Då blir vi kompisar."

Småkillarna tjattrar på på sitt twin-språk, men kan säga allt fler tvåordsmeningar iaf. Måns kan säga "Måns" riktigt bra, men stackars Samuel heter "Mul". Att vi inte tänkte på det när vi namngav honom?! "Måh" och "Mul" säger Samuel, lite sött :-)
Annars är det mest "aj aj bita", "molnen dää", "titta bilen". Inte så många beskrivande ord än så länge...men det kommer väl under året! Följer de Adams takt så släpper största språkspärren till jul när de nästan är 3 år, påföljande under nästa vår. Men man vet ju aldrig! Lätt att det blir hets och jämförelser i det här.

Dags att göra mat. Patrik hämtar M & S medan A varit hemma på en "vi-kollar-om-det-är-ngt-på-g-dag". Inget har visat sig hittills iaf, mer än att han är trött. Hej svejs!

3 kommentarer:

TvillingTur sa...

...det är ovärdeligt med dessa sköna kommentarer från våra små mästare. vår Svante säger så mycket roligt varje dag att man helt omöjligt kan komma ihåg ens hälften.

vi har många gånger funderat på vad vi skulle gjort om vi inte hade Svante. han kan lätta upp den mest trötta familjen hur enkelt som helst. helt underbart. o snart kommer det 2 kommentatorer till både hos er och hos oss. fatta vilket tjatter det kommer bli?

allt gott
-tobias.

Linda sa...

jag har inte läst Stefan Einhorn, men hört talas om honom. tror att maken läst hans bok...kanske dax för mig också nu då!

Evelina sa...

HAHA! Vilka sköna kommentarer! Jag längtar så tills det kommer, kan ju bli extra lustigt när dessa meningar kommer i duplex. Här hägrar tvåords-meningar med. B sa sin första 3-ords igår "Tack maten..pappa" Det går frammåt, men som väl känt är ju att twins brukar prata lite senare, så inte hänga upp sig på det. Vi kommer säkert få öronen sönderpratade om några år ;-)