tisdag 26 maj 2009

Med hopp om bättre natt

Halvkass dag. Och natt. Var jättepigg av ngn anledning igår kväll och la mig vid 23. Då jag känner mig så brukar det i 9 fall av 10 bli en besvärlig natt och grabbarna krångla. Oj vad det slog in. Hann just somna in så satte Måns igång 23.30. Jätteledsen! Inga tricks hjälpte och efter diverse vaggningar, slussningar från vår säng, till hans säng, till famnen och vår säng igen, en alvedonvända och 2 nässprays-i-tvingningar senare somnade han äntligen 01.27 mellan oss. Vågade inte bära över med risk för omtag. 03.30 blir Samuel orolig. Går upp 3ggr eftersom Måns ligger sked m Patrik. Flyttar ut till soffan för att inte störa. S somnar om till slut efter 20 min eller så. Då skriker Adam efter ett tag efter nappjäkeln. Och nallen som ramlat på golvet. Tar en snabb blick på klockan och inser att i bästa fall finns 1,30h kvar på natten, jiha. Det var så här P hade det VARJE natt det första halvåret alltså innan 5minmetoden? Hur har vi överlevt? Adam gnäller 05.30 efter mig. Lägger mig i hans säng bredvid. Mellan sin kära Barbapappafigur, nallen, tigern och med nappen i mun. (Det börjar bli många attiraljer just nu. Men på söndag ryker nappen till Skansens påhittade kattungar. Lovely!)

Möte 08.15. Tog bilen, "går nog snabbare". Just det . 70 min senare och 15 min sen till kontorsinformationsmötet steppar jag in. J-a sthlmstrafik. Varför trängselavgift när det är så trångt som det är ändå? En krock och systemet spricker.

Fullt ös, tack och lov, på jobbet och åkte hem tidigt för att avlasta P. Mystid med barnen. Adam bara pratar om att han fyller år snart och ska få en cykel. Farmor har tydligen redan skvallrat (brutit helig regel!) så nu blir det lång väntan i 2 månader till.

Näe, sänger var är du? Hej!

3 kommentarer:

Evelina sa...

Numera är det en "nappbrunn" där barnen kastar i sina nappar. Pojkarnas polare Ester tyckte tydligen att det var dax att sluta när vi v ar där förra veckan, hon kastade glatt i sin napp där..inte läge att ta upp den därifrån igen..
Vilken skitnatt, hoppas du/ni är i fas igen!

Karin sa...

Nappbrunn blir perfekt! Har Ester ändrat sig? Om det är så där enkelt kommer vi att jubla :-) Nu är vi i fas igen! De sov hela natten allihopa. Perfekt!

Linda sa...

känner igen såna där nätter. hoppas du snart känner dig som en människa igen.