måndag 25 maj 2009

Ja men hur var det då?

Jo! Cypern! Trodde aldrig vi skulle ha sådan tur med vädret! Strålande sol i dagarna 7 och termometern höll sig stadigt kring 30-strecket. Vattnet värmdes upp i takt med att Bamse och Vargen svettades i sina dräkter. Jojomän, Blue Village och hela kittet var det. Konstig stjärt och fötter hade Bamse för att inte tala om Vargen. "Svansen mellan rumpan?!" sa Adam. Inte vet jag var han trodde den satt annars! På ett ungefär.

Flygresan var Big Time för Adam. Vilket engagemang! Tyckte det var superskoj att flyga, se på alla flygplan, väskfraktare, truckar, bussar och allt som hör en flygplats till. Handen var stadigt placerad hos moster och han bara log hela turen upp i det blå. (Inte så konstigt kanske eftersom vi 5 vuxna flinade vilt så han inte skulle bli rädd). Småtrollen skrek ett bra tag, därefter slocknade de och några tysta timmar följde. Lite buss på det så var vi framme på hotellet och utforskade karga och torra Cypern. Agia Napa - let´s rock! Med Bamsesånger och crazy nordiska entertainers.

Veckan har varit toppen. Lyckliga barn med bad och halva släkten på plats! Stundtals har även vi fått ligga raklånga på solstolar - och mornar har varit lyxiga med avlastningar. Roligast har ändå varit Adams kommentarer om allt. Efter första natten var han redo att packa väskan "Åka hem. Flyga flygplan. Blåa flygplanet. Åka bussen". Jösses. Då förstod vi att veckan kunde bli lång! Det gick ändå hur bra som helst när han insåg bad- och nya upptäcktsmöjligheter. Efter 3 dagar kom hela högen från Luleå och kul för barnen att träffa sina kusiner. Snacka om att vi satte griller i huvudet på andra hotellgäster. Vi förstod mot slutet att flera hade funderat vems ÄR egentligen alla barn?? Faster, morfar, moster, kusiner, mormor, vi föräldrar....många var vi som delade på dem! Är stolt att deklarera att de bara är mina :-)
När en dag återstod sa P "Nu Adam är det bara en dag kvar, sista dagen vi får bada". "JA! Nu räcker det bada" var repliken. Underbart! Hemma är bäst.

Veckan bjöd även lite äventyr i form av parasailing. Spännande tyckte vi, fiasko blev resultatet. Det blåste så himla mycket att efter 4-5 minuter var det tydligen nog. Det största pirret blev att kopplas då vi var kvar i båten, lite snopet! Maria, Patrik o jag på bilden.

Samuel har fått ngt på fingret här nedan

och Måns personifierad under veckan. Snorig, sandig, blöt - och spillervinkglad!

1 kommentar:

1+2-barnsmamma Carola sa...

Åh, så härligt det ser ut! Så skönt att allt har gått så bra med barnen. Bäst av allt var stunderna av avkoppling och avlastning kan jag tänka mig:-)
Vi har inte vågat oss på några flygresor med våra ännu. Fast nu känner jag att det börjar suga i medelhavstarmen. Blir dock inte denna sommaren för då bär det av till Öland. Fast barnen tror att det är ett annat land så det räcker gott:-)
Kram