söndag 13 maj 2012

Göteborgsvarvet och minivarvet!

I går var det dags för min stora prövning. Ville förbättra min tid och komma under 2h och inte få kramp under loppet. Lyckades! Har tränat mer och bättre i år och jag lyckades pressa mig till 1.53 Skönt!! Lovisa, min löparkompis gled ifrån mig vid 7 km och sprang 5 km snabbare. Hatten av!

I dag har grabbtrissen sprungit Minivarvet. Kaos på plats bland föräldrar med kameror i högsta hugg och bananskal överallt att parera! Patrik var nöjd med Chiquitas branding på plats - desto mindre med organisationen för det var LåNGA köer överallt. Killarna var stolta, sprang två rundor och tyckte det var skoj! Skönt att inte Måns blev ledsen för att han kom efter Samuel. Han verkar acceptera att brorsan har det lite enklare för idrotter och accepterar läget. Nu är vi på väg hem efter en intensiv men härlig helg!

1 kommentar:

Daniel R sa...

Hej,
Kul att killarna var nöjda med helgen, deltagarnas upplevelse är det viktigaste för oss.

Mindre roligt att läsa att ni var missnöjda med vår organisation. Att det blir trångt och lång kö till anmälan är jag den förste att skriva under på. Mellan klockan 10.30 och 15 sprang ca 4800 löpare minivarvet. Det är nästan 800 deltagare fler än ifjol och ger ett snitt på ca 18 deltagare/minut, under 4.5 timmar. (ej inräknat de som sprang flera varv).

Det är kul att så många är intresserade och vill springa Minivarvet, men så många barn och familjer på samma plats gör att det blir trångt. Om vi hade öppnat fler kassor för att minska anmälningskön hade det resulterat i lång kö till start istället, det är svårt att få in fler folk och högre tempo (1 heat var 32:e sekund, 12-15 löpare/heat, i "högtrafik") i start och mål på nuvarande plats. Vi vill ju självklart att deltagarna skall hinna njuta av loppet och känna sig sedda också, inte känna sig som boskap som föses runt vare sig i starten, på banan eller i mål.

Vi går nu in i utvärderingsfas av årets arrangemang. Vi vill självklart göra ett ännu bättre arrangemang nästa år, så har ni några konstruktiva ideer på hur vi kan förbättra oss så hör gärna av er. En tanke som finns är att flytta hela Minivarvet bort mot Björngårdsvillan i slottskogen där det finns större ytor att tillgå, då skulle vi kunna svälja fler deltagare men samtidigt tappar man kanske lite av stämningen som är med närheten till Slottskogsvallen och Lilla & Mellanvarvet. Det är dock inget som beslutats än.

Om ni upplevde köer i samband med Minivarvet på övriga håll än till anmälningstältet, så tar jag gärna emot uppgifter om det också.

Observera slutligen, om ni väljer att komma tillbaka nästa år vilket jag hoppas, att det går att föranmäla sig till minivarvet under torsdag-fredag i samband med nummerlappsutdelningen i Frölundaborg. Då kan man gå förbi hela kön på söndagen och hämta ut tröja i en separat kassa.

hälsningar
Daniel Robertsson
Huvudfunktionär Minivarvet 2012

Tar gärna emot feedback på fornamn.efternamn@repab.se , mailadresser till varvets fasta personal finns på loppets hemsida.