tisdag 22 september 2009

Fick lust att uppdatera livet..

Äsch, måste skriva ett inlägg när jag ändå är inne. Vi är inne i familjekarusellen, men än så länge fungerar allt väl och vi hänger med. Prövning denna då Patrik flög till Finland kl 5 imorse och kommer hem sent imorgon kväll, han adderar en liten jobbtorsdagkväll dessutom så jag regerar med barnen. Duktigt nöjd över mitt storkok av 3 rätter och en frukostmüsli i söndags morse som vi kan njuta av nu i veckan. Adam är väldigt känslig för förändringar av rutiner sa hans förskolefröken en dag i våras. Inte ett dugg konstigt. Våra mornar liknar förmodligen Kinas morgongymnastik som pågår exakt samtidigt i hela landet. Så här ser det ut 4 av 5 mornar i veckan.

6.04 vakna barn och uppstigning eftersom inget barn vill mysa i sängen med oss trots att vi försöker varje dag
6.05 adam vill varken se Kines-Dora eller Mocka-Packa. Kines-Dora (Nihao Kha-Lang) vinner alltid ändå över horribla Drömmarnas trädgård.
6.10-6.13 Jag fixar mig medan en eller två hjälpredor hänger i benen eller snorar ner mina nytvättade byxor
6.24 påklädda familjen går ner och äter frukost, med obligatoriskt stopp vid fönstret i trappan för att kolla in blomma och bilarna ("bomma", "brrrrrr") Adam säger varje morgon när han går förbi brorsorna i trappan haha, jag snabbare än dig
6.35 frukost
6.50 måns är klar och hoppar ur tripp-trappen och börjar säga Muuu. Springer och hämtar sin råmande ko som även kan vifta på svansen (leksak nr 35 som låter hos oss och kräver 3 AAA batterin)
7.15 "Borsta tänderna!" Jubel och 3 killar kastar sig upp för trappen (sant), tills de är lagomt intresserade av att få in massa strån i munnen som ska gnuggas.
7.25 Patrik eller jag irrar omkring och försöker hitta mobil, plånbok och nycklar
7.40 Dags för påklädning och bilfärd till förskolan. "Adams dagis först" är stående kommentaren i hallen. Allt är tävling!
7.52 Första förskolan, check
8.02 Andra förskolan, check
8.12 Jag kliver på bussen till jobbet, eller sitter i ngn långsam kö

Veckans ord från Måns och Samuel är "dagis" och "Bebis" - alltid något! Adam pladdrar på allt mer och kommer med små ljuvliga tillägg i meningar "Mamma, nu känns det bra" eller "Ja, tokigt det blev". Han skiljer fortfarande inte på Måns o Samuel vilket förvånar oss. Han kanske bara har för bråttom? Ska lägga in lite film och bilder snart när vår ordinarie dator har lagats. Hej på er!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Å vad jag har lääääängtat efter lite "Karin läsning". Jag njuter av varje litet ord du lägger in. Å det är så härligt att läsa hur fantastiskt bra man får ihop tre-barns karusellen! Låter lovande för framtiden ;)
Må gott, snart är jag också där!!! Stor bamsekram Jonkis

Linda sa...

härligt med uppdatering. kul att läsa andras morgonrutin. eftersom jag oftast är på jobbet runt 07 är det ju min käre make som lämnar och fixar våra kids på morgonen...
kramis från Götet

1+2-barnsmamma Carola sa...

Härligt att läsa ett inlägg från dig igen. Själv har jag lagt bloggen i vila, får se om jag hittar tillbaka till den så småningom.
Imponerad av er morgonrutin. Vi har valt att lämna barnen på fritids/dagis innan frukost för att slippa det stressmomentet hemma. Fast å andra sidan äter de frukost 7.30 på fritids och 8.00 på dagis så det hade funkat dåligt att vänta till efter det att lämna...
Ett tillägg till att Adam inte kan se skillnad på sina bröder. Det tog LÅNG tid innan storsessan lärde sig att se skillnad på sina syskon, och då har de inte ens samma kön... Tror det kommer så småningom för Adam också.
Kram

Evelina sa...

Härligt att läsa från dig igen! All förståelse att man inte har bloggen som prio 1, kanske inte ens prio 27.
Underbart med spelande leksaker.. Det bästa är när batterierna tar slut och kidsen köper att "den är trasig..sorry" så rycker man på axlarna. Grymt, ja..men när båda håller på med varsin öronbedövande-fascist-leksak och lever rövare laddas en själv ur ganska fort.
Kram på dig!

Haikumannen sa...

Hahaha...psykopatiska mackapacka som alltid skall tvätta alla i ansiktet...med de J****a stenarna :-D känner igen det....