måndag 20 juli 2009

We´re back home! Och efter ett otal funderingar på bloggens framtid bestämmer jag för att köra ett sommarrace i alla fall. Sen får vi se hur det blir med tiden i höst.. Nåja. Högsommar nu i alla fall och semestern 100 mil norrut bjöd på ett underligt temperaturspann mellan 8-26 grader (dagtid). Detta kan ses på bilderna nedan då ena dagen gällde galonisar och akutinköp av mössor, medan dagen efter bjöd på poolparty och vattendjur. Skumt var namnet. Som helhet klarade vi oss från regn i 12 dagar men har tränat desto mer armmuskler i form av myggfäktning.

Lite skogsvandring med farfar i den hyrda Pitästugan


En annorlunda frukost med asfalteringsmaskin utanför knuten. Mycket spännande.
Måns i lite varmare väderSamuel funderar

Adam har verkligen blivit en stor kille... Ingen blöja på flera månader, ingen napp, därmed ratas också nallen och barbapappa alltmer, att sova på dagen är tråkigt ("orkar inte sova mamma!"), och babblar på allt mer till vår stora glädje så att vi slipper ev logoped som Bvc erbjuder. I går sa han efter att varit ute en kort sekund på altanen och det kommit den svagaste vindil som erbjöds för dagen "Oj! Lite kallt mamma, jag blåser iväg snart!". Allt nytt som kommer ur munnen är bara för roligt att höra. "Nä men oj, kan han det också?" fnissar vi. På kortet lyckades han ändå ta en lur så där vid 17.30-tiden, dvs helt värdelöst...Adam fyllde 3 år i lördags, den 18 juli! Äntligen får vi säga, eftersom vi tjatat om det i flera månader känns det som och han visat 3 fingrar länge! En av de mest populära presenterna han fick av oss var håven för hela 22 kr på Ica. Toppen!


Vi spenderade födelsedagen på stranden hela dagen - fantastiskt! Den bästa stranden ever med långgrunt och härligt för lätt stresskadade 3-barnsföräldrar (vänta nu, 1-2-3, eller? nej det var ju en annan unge! Var är Måns??? aha, där, MÅÅNS). Väl hemma blev det glasstårta och faktiskt ett helt opedagogiskt glasskrig! Måns började (stackars utpekade unge) och tryckte en hand med glass på Samuel. Adam gjorde lika på mig så var det liksom kört... Fantastiskt roligt!

4 kommentarer:

hauersinaddis sa...

hej karaste Karin! harligt att lasa om era mysiga sommarupplevelser! jag ar helt klart en bloggrookie, fattar inte om jag ska kommentera tillbaka till dig pa min egen bloggsida eller inte...valdigt forvirrande... nu skriver jag har hos dig istallet eftersom jag anda va inne o laste! hursomhelst, harligt att hora ifran dig o att allt ar bra med dig o familjen. halsa grabbarna!!! vi mar fint men hemlangtan har allt borjat smyga sig pa lite... svensk sommar ar ju bra harligt! hoppas pa sverige i september! stor KRAM fran mia, micke o Dag

Anonym sa...

Härligt att du fortsätter ett tag till. Fullkomligen älskar din blogg, dina bilder och framförallt till målande sätt att skriva på! Njuter som 17 nu när vi inte är lika flitiga med penna o papper längre :)

Du, vad småpojkarna har VUXIT!! Inga småknoddar längre utan två stora underbara lintottar! Å inte tal om Adam, stora killen på hela tre år! Galet lik sin far med Sverigetröjan på, får ni aaaaldrig höra va??

Hoppas ni har det finemang nu på hemmaplan! Jag växer o frodas och börjar känna mig tröttare för var dag som går! Plus en jädrans massa HORMONER som flödar över var o varannan dag!! Suck!

Hälsa familjen, stor kram Johanna

p.s blir en Babytravel09!! De har tagit sitt förnuft tillfånga och ordnat så att syskonsitsen funkar på 09:ans modell!! Finemang!!! Ett bekymmer att bocka bort!!

Kram kram

Linda sa...

verkar som ni haft det fint mitt i all trebarnsstress. fina bilder!

Camilla sa...

Adam - stort GRATTIS på stora dagen ett par dagar i efterskott :).
Jätteroligt att läsa om er semester i myggiga Norrland. Och vilka lintottar. Härligt!
Har ni lust att svänga förbi på lite grillat någon dag snart? När passar er? Kramar från Väsby