måndag 15 juni 2009

En alternativ glimt från Kolmården

I fredags drog vi äntligen till vår helg på Kolmården tillsammans med Ambjörn/Ebru samt Leif/Linda! Det var en fullpackad bil som innehöll tvillingvagn, enkelvagn, 2 stora väskor och ungefär 42 lösa kollin som vanligt när vi ska någonstans. Hur lyckas man få i allt i 3 väskor? Magi tror jag.
På Kolmården var allt toppen, till och med vädret! Inte en enda regndroppe fick vi på oss trots elaka mörka moln runtomkring. Djuren var succé för Adam som sa "waaaaooow" jag vet inte hur många gånger (nytt uttryck). Dock var det lika många gånger åt en traktor som kom farande, en grind som öppnades som åt vattnet som strilade ner från taket på delfinshowen - som åt självaste huvuddjuren inne på området. Det är väl härligt? Måns och Samuel sa mest "BÄÄ" eller flåsade som en trött hund åt såväl gnu som åt grisar. Helt ok! De är helt klart för små för stora djurparker, men skötte sig exemplariskt gjorde de. Vi lyckades möta upp Linda och Anna från nättvillinggruppen med deras små telningar. Måste ha sett ganska roligt ut när vi kom dragandes med liknande upplagor i våra vagnar! Det var roligt att ses och Annas tjejer som jag såg innan jul hade vuxit rejält. Vid lunch avvek jag eftersom jag längtade efter att se Adams miner på delfinshowen. Värt!
Innan vi åkte hem igår så tog vi en safaritur. Då hamnade vi ruskigt nära den här typen:
till och med jag fick hjärtklappning av att Adam satt farligt nära dörren, hållandes mig i händerna. Just innan hade polaren till ovanstående lejonkung levt ut sina djuriska lustar under en snabb akt med lejoninna och oss på första parkett i Forrden. Det ni!
Sista natten fick vi äran att "få" Ambjörn och Ebrus rum. Deras (och vårt) enkla trånga dubbelrum fick vattenskada och de blev genast något uppgraderade till en tvårummare på Vildmarkshotellet! Eftersom vi hade flest barn erbjöd de generöst sin svit till oss och vi tackade inte nej ;-)
Kvällsöl på terrassen och med utsikt över Bråviken - helt ok!
Igår kom vi hem helt slut hela familjen...det tär att vara på språng! Fler djurbilder från annan kamera kommer en annan kväll.

3 kommentarer:

TvillingTur sa...

Ser ut som ni haft en jäkligt lyckad och trevlig tur. Som gammal östgöte har man ju varit på kålmården någon gång sådär. Nästa gång vi är i trakterna och hälsar på föräldrahemmet får det nog bli en tur dit med barnen. Blir helt klart inspirerad.

-tobias.

Evelina sa...

Härligt! Så synd att vi missade detta, men men, det kommer fler somrar.
Härligt att även små saker kan få dem i ett "waaawoooo"-moode!
Kram

Pernilla sa...

Svit är aldrig fel...låter som ni haft jättekul.
Jag kan varmt rekommendera en takbox sommar som vinter då går packningen som en dans...
kram