tisdag 15 juni 2010

Busy

Avslutningstider i skolvärlden är crazy tider. Allt ska vara klappat och klart precis samtidigt. Vips är alla pedagoger på sommarlov och då är det kört! Bara att förhålla sig till och köra huvudet i kaklet. I morgon ska jag stå på scen inför 90 pedagoger och snacka. Inte under så lång tid direkt så jag är lugn, men börja, hålla i trådarna och avsluta känns alldeles tillräckligt just nu.

Förra veckan var hysterisk. Vi lappar, pusslar och sköter logistiken. Delar på allt som går att dela på..men barnen kommer i kläm denna månad.

Må; sprang tidigare från möte, hem för att lösa av P i hallen som hämtat barnen och stod redo för jobbkväll i stan
Tis; jag hämtade, galet bråkiga och trotsiga barn. Somna 19.30 i soffan
Ons; hemma med måns som op, åkte med barnen på em och bytte bil med P i stan, kvällsmöte
To; Vabb, men "måstejobb" mitt på dan, lämnade A (som var på uselt humör och fick va hemma med måns) och M hos P på lunchen, hämtade dem 2 h senare
Fre; P och jag möttes upp på stan, vi vinkade hejdå till hnm och han fick en ensamhelg medan vi drog till Dalarna.
Må; åkte 6.30, hemma 20.00. Tripp till Östersund
Ti; Hämtade underbara barnen!! Strålande humör allihop, jag med :-)

En sån här vecka känns INTE bra. Less i kubik. Desto bättre är att om 2,5 veckor så är det semester. Riktigt nice.

onsdag 9 juni 2010

Operation

I morse opererades lille Måns - farväl körtel i näshålan. Resultatet är chockerande på 12 timmar - han snarkar inte! Nedsövningen var ingen rolig process. Då vi gick in i op.salen spjärnade M med alla muskler i kroppen och han förstod att det här kommer inte bli något roligt. Med några stygn i hakan sen nyårsfallet och skräckupplevelsen med att sy var det iofs inget annat att vänta.

10 min tog op och efter det ett segt uppvak. Förvånandsvärt pigg ändå och går på alvedon dygnet runt första dagarna. I morgon blir vi hemma tillsammans och tar det lugnt.

Svåraste uppdraget - att bara lämna Samuel och en toktjurig Adam för att dra hem med Måns. Men han behöver verkligen lugnet så att det läker bättre. Adam testar mig i 190 och igår var jag Häxan Surtant. På fsk säger de "Han är MYCKET mer lugn och trygg sen brorsorna började". Hm. Jaja.

Fy. jobbar för mkt nu och sover för lite. hopp i säng. Hej.

måndag 7 juni 2010

Läslust i kojan


Att göra 2-åringar och en blivande 4-åring nöjda är lekande lätt. Efter spjälsängarnas avslutande era i våras tog jag igår kväll madrasserna och klädde in dem i lakan, puffade några kuddar och placerade under deras "sänghimmel" som fungerat som otydlig koja. Resultat: Toppbetyg! Adam upptäckte den först. Jag bara älskar nyhetens behag och jubel: "Månssamel, KOM KOM KOM!! Titta vad mamma gjort!!" "KOOOJA!GOJA! Titta boken DOJA!". Alla tre sprang och hämtade böcker och sedan läste vi tills jag var helt hes. Tacksamma ungar :-)

Nationaldagen

I går var det nationaldagen och strålande väder. Vi tog båten ut i Skärgården, närmare bestämt Utö en timme ut i södra skärgården. Fantastisk dag med uppspelta grabbar. Helst hade de velat "tura", dvs åka båt fram och tillbaka, men så hittade vi en liten lekplats och dagen förflöt inom 1 km omkrets med picknick, lek, båtspanande och blåsande på överblommade maskrosor. Lagomt underbart!





torsdag 3 juni 2010

Inskolning klar!

Måns och Samuel behövde, som först gissat, två dagar på sig för inskolning. Dag 1 - två timmars "hälsa på". Dag 2 - jag var med hela dagen. Därefter 9-15 "på prov". Samuel fick jag dra hem igår så det är gott betyg till förskolan! Det känns så himla bra att lämna dem där. Ingen ångest i magen, inga fågelholkar till pedagoger som vinkar hejdå och inte kan kommunicera, glada och nyfikna barn - och dessutom en oerhört stolt storebror som minsann OCKSÅ har fått dit sina syskon. I dag sa en av pedagogena att A känts lugnare bara på de här dagarna och verkar helnöjd!

Samuel har blivit kär i en 5-åring som heter Filippa och följer hennes fotspår (!) medan Måns kilar stadigt med Frank, 3 år, som är jätteglad över nya kompisar.

Med tanke på mitt förra inlägg så kom jag att tänka på att vi egentligen inte behöver leja bort städningen, se själva videoklippet från april. Tystgående är de också.

Linas matkasse

I veckan har vi kört premiär på "Linas matkasse" som är en variant att förenkla livet för föräldrar som har oförmågan att vara kreativa i sin matlagning, vecka ut och vecka in. I måndags kom lastbilen med den stora kassen och för tredje kvällen i rad är det stor succé bland hela familjen! Vi började med vitlöksmarinerad rostbiff och dillslungad potatis, igår aubergine och nötfärs i pita med fetayoughurtsås och idag ljummen pastasallad med fräscha grönsaker och lite rostbiff som blev rest från i tisdags.

SÅ skönt att någon annan tänkt åt mig! Massvis av fräscha råvaror som känns långt mer nyttigt än våra pannkaksmiddagar. Städning bortlejt, matkasse beställt...vad står på tur?! En barnvakt hade väl inte suttit fel ngn gång ibland. Vi får jobba på den.