måndag 31 maj 2010

Busfrön


Inskolningen gick toppen i dag. Lite blyga i 15 minuter, därefter full fart. Toppen! Imorgon är nog allt klart.
Därefter en superdag med alla 3 i solen. Fick ett ryck och åkte till Ica Maxi för snabbhandling. Killarna helt underbara i kundvagnen och minen på kassörskan när alla 3 samarbetade för att få på alla varor med streckkod rätt på rullbandet var oslagbar. "HÄJ HÄJ!" HÄJÅ!" Sötpluttar.

söndag 30 maj 2010

30 maj

Kort sammanfattning av Karinstatus

Flashback från utflyktskaos 2008 igår förmiddag. Promenad! sa Adam 9.30. JAAAA! sa Måns o Samuel. Absolut! sa mamman och slet fram vagnen och Adams cykel och raffsade ihop utflyktsfika. Sambo på grabbhelg så perfekt med att fly hemmet en stund. Mot lekparken 2,5 km bort! När vi nästan kom fram öppnade himlen sig och vi fick ta skydd under en sketen björk. Därefter kutade vi till parken och fikade under rutschkanan i strilande regn. "Mysigt!". En liten stund iaf. Regnet gav sig, vi lekte - därefter började Måns huttra frenetiskt och inser att galonstället inte håller tätt. Packar ned honom i vagnen och samlar ihop oss för att sedan småspringa hem med A:s cykel på vagnstyret, Adam på sitsen fram och småttingarna som somnade (domnade?) bort. Inga ledsna barn iaf - skönt! Fick många lidande blickar med mig, men det var ju ett perfekt lördagsträningspass för mig! 63 kg barn+vagn, exkl cykelvikt att skjuta på.

Apropå träning har jag sagt "Nu jävlar" för 23.e och sista gången detta år. Midnattsloppet hägrar i augusti och jag har i veckan varit ut två ggr - och det har gått hur lätt som helst!! Skumt. Baksmälla lär komma, men tills dess är jag helnöjd.

I morgon kommer barnen att gå på SAMMA förskola! Obeskrivligt underbart. Kortis nskolning ipå två timmar imorgon, sen är det 9-15 resten av veckan. Kommer att gå hur bra som helst tror jag. God natt!

söndag 23 maj 2010

Regnsöndag

En intensiv dag är snart slut. Måns snarkar oss till sömns i soffan snart - det dånar om den lilla näsan trots att dörren till sovrummet är stängt. Operation kommer att bli den 9 juni så det ska bli fantastiskt skönt. Imponerad av läkarkontakten - endast en månad från att jag bokade undersökning till att operationen blir utförd!

En hemmahelg har det blivit. Populära moster Mia besökte oss i fredags. Hämtade upp henne efter jobbet och sedan körde vi och hämtade killarna på sina förskolor. "Mia! Mia! MIIIA!" Jätteroligt eftersom det var några veckor sedan sist. På lördagsmorgonen 5.45 frågade Adam direkt "Har Mia åkt hem? Inte sova över här"? De små "Mia botta? MIIA?". Det är verkligen viktigt att förklara allt för dem innan. Sedan har det mest varit pyssel i helgen med diverse hussaker.

Nu sitter Patrik och myser åt Göteborgs Postens bilder och företagets exponering. Själv funderar jag om de är tvåäggs eller enäggs...










måndag 17 maj 2010

Kristi Him hos mormor & morfar

Just efter att vi anlänt till mormor och morfar hörde barnen en bekant ringsignal. Klart morfar hade lejt Glassbilen att göra en specialtur..





























"Det bästa man kan köpa till barnen ute är avloppsrör" berättade jag för pappa att en föreläsare för våra förskolepedagoger sagt. Påståendet är SANT!




























En ny gunga i Lisebergsklass finns nu för trion. Succé :-)


































Trött kille pustar ut med mormor.













Lördag-söndag bjöd på finfint väder. Barfotapremiär!












Jag själv då? Jag glassade med ytterligare en tjejhelg (tjejdygn) med Lovisa & Jessica i Falun. Lyx! Supermysigt men sorgligt att det ska vara så långt oss emellan (Gbg-Sthlm-Falun).

tisdag 11 maj 2010

Polypkille

Under lång tid har vi gnällt över dåliga nätter. Måns håller igång oss, sover oroligt och gnäller. Vi har kört 5-min-metoden, uppallning med kuddar och klossar, nässpray mot täta näsan, sova med oss osv. Under våren har förkylningarna bara löst av varandra och det har varit svårt att lista ut vad det beror på. Han sover kass.
Nu vet vi.

I takt med att andningsuppehållen blivit tätare på nätterna var jag i dag in till en öron-näsa-hals läkare. Mycket riktigt är det exakt samma som med Adam - förstorade polyper. Nu väntar vi på kallelse till operation och det blir av innan midsommar. TJO HO! Så skönt för lillkillen att äntligen kanske få andas ordentligt och få sova. Just nu förbannar jag mig bara att vi inte åkte in för ett halvår sedan eftersom det var exakt lika med Adam vid samma ålder. Och med Patrik också tydligen. Tre polypkillar var det här!

Bubbbles

Längesen! Har tänkt blogg under flera veckor. Men den skrivs ju inte av sig själv riktigt så jag funderar lite på grabbtriss vara eller icke vara. Slutet är nog nära. Tills jag bestämt mig visar jag några bilder från dagens stund på altanen. Klockan är 17.30, solen strålar, vi har just ätit spagetti och köttfärssås ute och det blir dags för bubbelblåsning. Är inte livet för jäkla njutbart och enkelt ibland? Vårsolen är för UNDERBAR!