onsdag 31 mars 2010

Ny kvällsaktivitet

Måns kom ikväll på en ny Kamikazeaktivitet efter badet. Vet inte om det är gamla Fångarna på fortet som inspirerar honom där jag speciellt minns Kayo som balanserade på ett jätterör som snabbt snurrade runt om man var i obalans. Armstödet på soffan är ngt mer stabilt.





Aktiviteten pågick i ungefär 30 minuter, upp och ner, upp och ner. Perfekt för trötta föräldrar som packade inför påskhelgen.

Glad påsk på er!

Påskkärringen


Yes! Efter luciafirande i drake så var oddsen för att Adam skulle klä ut sig till påskkärring ganska höga. Men! Han överraskade och var väldigt positiv, kanske har vattkopporna banat väg för de fejkade fräknarna tro? Söt blev han i min gamla tunika och huckle. Påskkärring var han...i typ 3 sekunder. När vi kom fram till förskolan rev han glatt av hela kittet. "Nu jag varit påskkärring!". Stort framsteg!
Dagens återkomst till fsk var efterlängtad. En stor kram av kompisen Josef gjorde lämningen enkel och de studsade iväg.

måndag 29 mars 2010

Vattenpölar

Ingen idé att tvätta bilarna så länge vår gata ser ut så här...men himla roligt är det att bygga vattensystem, bäckar och stopp tillsammans med barnen! Måns, Adam och jag spenderade 60 minuter vid den här vattenpölen i lördags - löjligt roligt :-) även om Adam ser sur ut på bilden!
Vid ovanstående bäck idag trillade Adam i...blöt ända inpå kallingarna så det blev till att rusa hem och byta (20 m). Samuel kanade ner i ett ganska brant dike i lördags, så nu får jag väl se till att ha koll på Måns innan det är hans tur!

Förbannade snö, försvinn nu bara.

Vattkoppor på utfasning för nr 1

Förra måndagen fick Adam vattkoppor. Det var inte direkt någon skräll med tanke på att 16 av hans kamrater på förskolan redan haft det! Vår prickige korv har klarat sig mycket bra med knappt någon feber och väldigt lite kli. Skönt :-) Vilken tur att Patrik hade en ledig vecka att ta ut i förra veckan, lite trist att behöva vara inomhus bara.. Imorgon är det förskoledax i alla fall.
Dag 2:
Dag 4:
Dag fyra också och bus med ännu prickfri Samuel
Roligt vattkoppshistoria av Adam efter att jag precis busat med alla tre och jagat dem runt soffan.
- När jag var liten var jag lika prickig som du. Och Mia med.
- Du jagade Måns o Samuel då också?
- Nej, de fanns ju inte då...det var JÄTTElängesen.
- Jaha. De var på dagis?

söndag 21 mars 2010

Freaky friday

Måste bara berätta om i fredags. Längesen det var så här knasigt, så det måste ju basuneras ut.

Adam vaknar skrikandes kl 3 och har ont i knät efter pulkakrasch på fsk dagen innan. Kan inte gå på det. Måns o Sam härjade runt från 2-tiden och körde stafettuppvak var 30.e minut. Vilken TUR att jag var på konferens! P åker till farbror dr som tittar på Adams knä och ser bara stor svullnad. Han får hem och vila. P viktigt em-möte och jag får avbryta min konferens 45 min tidigare och lösa av. Kommer hem och kör fast vid vår infart där det ligger en gigantisk slaskpöl. Slirar runt. Till slut släpper det. Hemma en stund innan hämtning av småkidsen. Lyfter in A i bilen och åker till fsk. Var är de? "De ringer just nu efter er, liten olycka!". Oh no. Parkerar A vid grinden då han inte vill sitta kvar i bilen, springer in och möts av en strålande glad Sam och tjutande Måns. Vem har gjort illa sig? Jo, Sam som fått en spade ovanför ögat och jack i ögonlocket. "Åk in, ev sy!" säger fröken.

Snabb kalkyl. En stor kille som inte kan gå, en tjutande liten och ytterligare en blödande. Dessutom snart hungriga. Hm. P i telekonferens, vårdcentralen hade fullt så det blev närakuten. Sitter i telekö, inget händer. Till slut är jag framme och springer in för att kolla om det finns tid. Ingen där! Stor olycka tydligen. Faen. Åker hem för att vänta in P, det ser inte så farligt ut faktiskt. Killarna äter, P kommer hem, jag åker direkt in och mycket riktigt så var det onödigt. Lite ihoptryckning, tejpning, Bamseplåster så är det klart! Helnöjd liten Samuel pratar hela vägen hem om doktor, Bamse, plåster och fiskarna i korridoren. Kör fast igen. Grannarna hjälper till. Snälla dom! När barnen lagt sig korkar vi upp vinet och skrattar...

tisdag 16 mars 2010

Grattis mamma!

I dag fyller stålmormor, som klarar av 3 barn hur lätt som helst, år! Grattis mamma och kram till dig.

måndag 15 mars 2010

Enäggsblomma?


Det här är min kompis Phalaenopsis. För fem år sedan köpte jag två stycken på Hötorget för 60 kronor styck (!) - de är helt otroliga och blommar säkert 10 månader om året. Dessutom synkar de blomningarna med varandra och ter sig som mina knoddars utveckling (supersynk). Nu har nästan alla knoppar slagit ut och jag blir vårglad av dem!

En söndag i bilder

Pulkarace!


Snöfunderingar, när kommer våren?

Demontering av grind=barnen är stora!

Badankorna Måns och Samuel

Kvällsböckerna iförda mosters 2-års presenter

lördag 13 mars 2010

Mellokväll

Just nu rullar ett pottpuri av Schlagerlåtar från Sverige/Norge - kul :-) I år är jag inte på plats i Globen utan sambon fick istället prioritera en kollega för att mingla med viktiga reklampersoner! Känns faktiskt helt okej eftersom jag ville vara hemma med barnen. Slår vad om att Salem med en utstickande låt drar hem rubbet, liksom förra årets Le Voix.
Idag har jag varit supertrött efter en intensiv jobbvecka och intensiva barn. Patrik borta två dygn dessutom innebar komprimerad jobbtid och kvällsarbete istället. Dessutom har barnen varit på tårna idag kan man säga. Tror de har avverkat ca 4 km i vårt hus idag och bara jagat varandra trots få timmar inomhus! Så kul de har med varandra. Ja, jag vet. Ätit upp kommentaren många gånger om! Var 20.e meter händer ngt. Adam fäller Måns, de krockar, springer in i hyllan, tjuter av glädje, klappar händerna, ber pappa jaga. Turbo!

Idag har S, A och jag varit och badat i för oss nytt badhus. Mysigt att bara åka med två och vilken barnlek ;-). Sam var helt sjövild trots ovana med badhus. Perfekt!

What? Anna vann! Jag kan inte fokusera - hej!

söndag 7 mars 2010

Hemma från Prag!


Nu är vi hemma igen från denna charmiga stad! Ja, våren har ju visserligen inte kommit på långa vägar till Tjeckien, utan vi mötte snö på tvären, regn, solglimt men med 1-10 minusgrader. Hemma var det alltså soligare och bättre! Bilden bredvid är lånad i väntan på mina egna. Vi anlände i torsdags och har sedan dess strosat omkring och turistat och lyxat på god mat.

Inte nog med resan som surprajsade mig. I går eftermiddag (lördag) skulle vi bara ta en öl på hotellbaren innan lite vila på rummet. Kliver in - och där sitter våra vänner Sara & Robban som bor i Nürnberg 2,5 timme bort! Jag öppnade dörren, tittade mot Robban...tittade bort och konstaterade att han var väldans lik R..tittade igen, munnen ramlade ner till hälnivå eller något och jag vänder mig till P "VET DU P!!! TITTA.....ja....just...ja...du kanske har planerat detta?!!! NÄE!" Hyffsat långfeja på mig!
Superkul och vi har inte setts sedan deras bröllop i augusti. Hängde resten av resan med dem eftersom de bokat samma hotell dessutom. Det var inte lite komiskt!

Vid hemkomst mötte vi äntligen våra söta skruttar. Stora famnar och de skulle berätta vad som hänt hela helgen på deras vis. Samuel har ännu kortare hår efter att Måns hittat en sax och klippt hans lugg igen, Adams tavelram var full i grön tusch (som gick att torka av) och en stolsdyna klottrad på. Hm. Tror farmor o farfar haft lite fullt upp med framförallt busfröna.

Lek, lek, lek och några resepresenter senare däckade de helt utmattade. Mamma, nu får inte ni åka bort nå mer! Ni får faktiskt stanna hemma konstaterade Adam innan han dunade in. Jag håller med. Jag vill bara vara hemma en hel vecka till om det gick...Tisdag ledig med barnen, det blir bra det som kick-off för mina 80 % :-) God natt!

fredag 5 mars 2010

Prag!

Jag är i Prag! Underbart och mysigt, på lyxigt hotell och mitt i smeten glider vi runt själva... Vi kom vid lunchtid igår och åker hem på söndag - det känns otroligt skumt att ha så mycket egentid med varandra :-) Det känns så annorlunda...att vi båda till och med är rastlösa! Lite så här "jaha, okej nästa slott - vilket ska vi titta på? Om vi går där och där och sedan där då hinner vi även dit...men vänta? Varför stressar vi? Nej vi ligger på hotellsängen ett tag och vilar, spritter i benen...läst ut 250 sidor i ett nafs. Ska vi gå nu och göra någonting?"

Prag är otroligt vackert, slitet, 80-tals kommunistiskt och medeltida charmigt på en gång. Vi lyxar med mat och shopping och pratar med varandra. Avslutar meningar och lyssnar. Ovant och härligt. Nu ska vi snart piffa till oss för en utesväng igen. Idag har vi säkert gått 1,5 mil i blåst/snö/någon minusgrad. Våren, hallå? Jag som åkte på en förkylning i onsdags klär mig ordentligt. Inget citychick här inte! Saknar barnen. Både längtar till söndag och samtidigt inte, för vill ju njuta i nuet just här. Men de har det nog bra där de sliter på farmor & farfar. Vi hörs!

tisdag 2 mars 2010

Veckans kommentarer

Dåligt med blogg just nu. Men kan bjuda på babbel-Adam så länge. Äntligen kommer de där roliga kommentarerna från en 3,5 åring som jag längtat efter!

I söndags vid lunch efter en helg hos mormor och morfar där morfar varit mer busig än vilket lekland som helst säger Adam: "Mamma, jag ska sluta på Kryddan." -Jaha, ska du? Ja, jag ska sluta där. Jag ska börja hos morfar."

I bilen på väg hem från fsk. "Mamma! Mamma! Kör fortare! Månen följer efter oss hela vägen! Månen får inte följa hem till oss. Inte inne på mitt rum!"

I duschen med pappa. "Pappa du har stor... (here we go again..). När jag bli stor då jag har stor snopp. Då blir vi kompisar."

Småkillarna tjattrar på på sitt twin-språk, men kan säga allt fler tvåordsmeningar iaf. Måns kan säga "Måns" riktigt bra, men stackars Samuel heter "Mul". Att vi inte tänkte på det när vi namngav honom?! "Måh" och "Mul" säger Samuel, lite sött :-)
Annars är det mest "aj aj bita", "molnen dää", "titta bilen". Inte så många beskrivande ord än så länge...men det kommer väl under året! Följer de Adams takt så släpper största språkspärren till jul när de nästan är 3 år, påföljande under nästa vår. Men man vet ju aldrig! Lätt att det blir hets och jämförelser i det här.

Dags att göra mat. Patrik hämtar M & S medan A varit hemma på en "vi-kollar-om-det-är-ngt-på-g-dag". Inget har visat sig hittills iaf, mer än att han är trött. Hej svejs!