söndag 21 februari 2010

Söndagsstatus

Hjälp. Ännu en vecka till ända. Två viktiga utbildningsdagar för "mina" pedagoger gick i lås och den viktigaste om ledarskap blev jag riktigt nöjd med. Skönt. Det tar väldigt mycket av min energi det här med att leda och påverka andra - tyckte jag var slut hela veckan. Mysig fredagkväll med syster på besök och barnen i total extas! Mia var galet poppis så det var tur hon sov över. Måns sjövild och såg ungefär ut så här hela fredag-lördag!
Till helgen ska vi umgås hon, jag och barnen i Ludvika. Då ska jag vara vaken längre än 21.43 på fredag kväll...
Igår kväll bjöd vi Patriks vänner på finmiddag. De är nygifta och ännu inga barn. Jättetrevligt, men det är inte lätt att synka ihop en schysst tidplan med läggningar, pockande barn och rätt temperatur på maten. Gick ok. Hummer och lax. Mums. Ibland känns det lite galet att utsätta sig för middagsbjudning ;-) Behöver ju inte vara så maxat, men ibland är det roligt att lyxa till! Nyckeln är förberedelse - och att involvera barnen i hyffsat lik aktivitet som man själv pysslar med. Gjorde Leilas melon&fetaosttapas somvplockmat till "för"ölen och det här med tandpetare tyckte grabbarna var roligt.

Hög koncentration för att hjälpa mig. Resultatet:
Penetrerad melon!
Imorgon ny vecka, ny utbildning och ångestattack igen! 70 pers torsdag fm. Jag lär bli osynlig på bloggen den här veckan med. Heja Helena Jonsson!

söndag 14 februari 2010

Flygresa visst inbokad!

Just det! Skrev i förrförra inlägget om att ingen flygresa var inbokad än på flera månader. Då visste jag inte att en långweekeend till Prag är bokad om 3 veckor! Tjo ho! 4 dagar på vift känns superlyxigt - och annorlunda. Lovely P!

Födelsedag!

Vilken FANTASTISK dag och helg!
Vi stack till Gubbo och mina föräldrar i fredags. Eftersom det är min födelsedag idag så överraskade Patrik mig igår med lyxmiddag på "Piren" i Ludvika och övernattning på stadshotellet lördag-söndag. Eftersom det var oväntat var jag tvungen att panikshoppa en bikini samt nya kläder upptill så jag skulle kunna bubbla i relaxen och se representabel ut på restaurangen och pubrundan! Men det visade sig att vi var bara 4 stycken på restaurangen...en lördagkväll! Sorgligt att fler inte unnar sig den fantastiska maten, men privat blev det och dessutom fick jag lite nya kläder :-) Pubrundan blev kort för hotellsängen lockade och 9 timmars ostörd sömn. Det är inte dåligt det. I morse vaknade vi båda med stark längtan till barnen och deras 2-årsfirande, så kl. 10.00 var vi tillbaka och då möttes vi av 3 "utklädda" barn i Leksanddress för att provocera Lule-pappa!
Måns 2 år och Samuel 2 år i neddregglade Leksandströjor!
Mamma hade gjort en fin tårta åt oss. Tack mamma!
Födelsedagstrion och paketöppning.
Adam tycker det är otroligt konstigt att vi alla tre fyller år samma dag. Även om han symboliskt fick 3 paket tyckte han att det var hans födelsedag också! Sedan augusti har han pratat om när han fyller 4 år (först i juli), det hade han tydligen passerat idag då han sa att han fyller 5 år. Inte lätt med tidsperspektiv och högtidsdagar. Här sittandes på sin pruttkudde som gjorde succé.
Strålande väder och nya tandempulkan var perfekt efter tårtan.

Liksom gamla sparkarna. En trött Måns och en duktig Adam for ner för backen hos mormor och morfar. Helgen är till ända och så även hjärtedagen. Tack alla för gratulationssms! /Kram Karin

tisdag 9 februari 2010

Energidränage

Man känner att man lever. Förra veckans tre vabbdagar innebär extra allt veckan efter. Kommande två veckor är galna. Sen kommer ett sportlov som gör att tempot går ner och inga andra än cheferna att attackera ;-). Idag en skitdag med kommunikationskrångel i viktig fråga. Arg.

Adam har nedräkning till fredag då vi åker till mina föräldrar. Förmodligen mina föräldrar också om jag känner dem rätt. Fem v har gått sen sist och jag vet faktiskt inte om det hänt tidigare med så långt hopp! Adam är riktigt duktig på att räkna ner. Däremot svårt att hålla reda på begreppen "i går" och "imorgon". Allt från igår till 1 år tillbaka är "igår"! För tillfället har han fått dille på att prata semester. "Imorgon, då vi åka med flygplan långt borta. Bada i vattnet på Cypern vill jag. Och åka i blått flygplan. Morfar med, mormor med, Mia med. Alla!". Pappas 60-års dag förra våren satte djupa spår i minnet. Härligt! Dessvärre finns ingen flygresa inbokad under närmaste månaderna...än iaf.

torsdag 4 februari 2010

Bilder

Hjälp vad vi har snö nu! Gungorna ligger på snön i trädgården

Och gången till förrådet på terrassen är väl täckt av packad snö. Mysigt! Men som Adam säger "Nej, nu räcker det med snö. Jag vill cykla. Det är väldigt roligt."
Adams huvudfoting dokumenterad! Innan den försvann på Tomas-tåget mattan som går att rita på med en sorts vattenpenna.

MysMåns i favoriten, den alldeles för korta morgonrocken (stl 74). Blir nog en ny till 2-årsdagen.
Antal bitmärken idag: 3 rejäla på Samuel, 0 på Måns. Inget trendbrott alltså..
Antal siffror på febertermometern: 36,9 grader x 4 öron. Alles in ordning.
Antal extremt uttråkade på att vara hemma: 3 st (måns, samuel och jag)
Antal pusselbitar/pärlor/speldetaljer som kastas runt på golvet för att ha lite kul och därefter hånskrattar åt arg mamma: 194 st (100 pärlor, 50 nya ikeaservetter som singlade runt i köket, 44 pusselbitar. Och 3 fjärrkontroller)

onsdag 3 februari 2010

Veckans kortisar

- Feber på Måns & Samuel. Pendlar mellan 38-39 grader. Pluttarna
- Adams hosta är bortblåst.
- Adam har ritat en huvudfoting för första gången! Jag är ÖVERTYGAD om att det är skrivbordets förtjänst ;-) Raketutveckling på 7 dagar.
- Måns o Sam försöker prata alltmer och sätter ihop ord. Gulligt och helt otydligt! Men vi förstår. "Hej då pappa", "Pottabajsa", "Snömörkt", "Tittahiss" gör en glad!
- Idag inget bitmärken. Trendbrott?
- Åt på McDonalds idag. Känns sådär efter att just sett Supersize me på 4.an
- Skriver på min nya dator. Vilken tur att jag klantade mig på jobbet, den här är grym!
- Hälsade på min vän Johanna och hennes grabbtriss i söndags, underbart att få gosa med 4-månaders klimpar och prata ofullständiga meningar med J :-)
- Ytterligare en vän väntar 2 i magen, med en drygt 1-åring hemma.
- Patrik pratar om ord som "krasslig", "ont i kroppen", "hängig". Jag förstår inte vad det betyder.
- Min chef vann VM-guld i Bandy i söndags som förbundskapten. JVM, men ändå! Han fick en prinsessbakelse av mig. Sedan sa jag att jag vill jobba 80 % från 1 mars. Gäller att vara strategisk och han köpte mutan.