måndag 31 augusti 2009

Sista augusti

Hej bloggen. Times fly. Augusti är passé. Idag var första "riktiga" hämta-lämna dagen för oss. Min tur att hämta och 16 sharp gled jag in och plockade upp en lycklig Adam (som gärna ville stanna kvar) för att snabbt avancera 3 km söderöver och hämta småbrorsorna. Längtar tills de kommer till samma förskola, jösses vilket lyx det måste bli. Killarna blev jätteglada när de fick se mig och storebror, kast om halsen och sedan fingrarna upp i skyn eftersom ett flygplan passerade. Lycka! De ser för små och söta ut... precis som förskoleläraren antydde, att "en" är så framåt och med andra barn medan "den andre" står avvaktande och tittar, så agerade de när jag hämtade. Samuel stod och tittade vid lekställningen, medan Måns följde efter andra barn. Tänk om S känner sig ensam? Nejdå, ledsen om dagarna är han rakt inte förklarade fröken. Om hon nu tog rätt på dem...(de får 1v till att lära sig namnen). Nåja, hans sätt att lära sig om omvärlden eftersom han gör lika på hemmaplan. Men det är jobbigt det här med att komma in i nya rutiner. Mest för mig. Pluttarna. Står de där med yvig ljus kaluft och ser så små ut på stora gården!

Varit på bröllop 2 helger i rad. Hjälp såna fester. Helt slut. Nu lite mer jobb och sen i säng, hej.

söndag 16 augusti 2009

Helg i Gubbo!

En helg i Gubbo hos mormor och morfar är snart till ända. Fantastiskt mysigt har det varit och barnen älskar utelivet och morfars nya lekstationer!


Klart att ungarna ska kunna rida på en häst när de kommer på besök!

Eller lite Eu-säkrad playwoodrutschkana?
Eller min gamla vagnsinsats från -77 som snabbt omvandlats till gunga?
Tandem De Lux
Buskillarna
Svampjakt











onsdag 12 augusti 2009

Kepsligan

Var tvungen att se lite sommar på min huvudbild och det blev en liten kepsliga. Har under 2 timmar gått igenom foton från julen (!) och fram tills nu. Det tråkiga är att vi endast har 5-6 bilder på killarna tillsammans sedan de föddes. Att det är så svårt att få till det...här är en av de bättre i alla fall trots extremt rörig veranda. Å andra sidan direkt från verkligheten.

Måns har fått feber efter sprutan. Visst var det efter 5-12 dagar som febern kunde komma och inte under nära två veckor. Puh. Men Måns kände att det var dags efter 2 dagar tydligen. 80 cm långa och 12.06 resp 12.2 kg väger de. Fortsatt synk. Lustiga siffror tycker jag eftersom S både ser större och längre ut, men icke. M är den matglada.

På måndag börjar killarnas inskolning och det ska bli spännande. De flesta säger ju att det händer så mycket när barn börjar förskolan, främst en radda positiva upplevelser. Vi märkte ju på Adam att hela han växte och blev mer självständig. Med Måns och Samuel skulle vi bli väldigt nöjda om:
- de kunde sluta bitas efter att hållit på från o till sedan påsken
- att de kunde äta utan att kasta mat på golvet, medvetet spotta ut mjölk och kikna av skratt efteråt
- att aktiviteterna och intrycken möjliggjorde hela nätters sömn

Återkommer med uppföljning. Strunt samma om det inte infrias. Det viktigaste är ändå att de kommer att trivas och möts av bra personal, pluttarna...

Något häftigt som hänt den senaste tiden är att en något mer ödmjuk och go sida har präglat våra söner. Adam vill allt mer visa hur man gör, hindrar de från att gå ut på vägen, håller i småkillarnas hand etc. Jättesöta storebrorhandlingar och vi litar verkligen på honom :-) Måns och Samuel har också börjat ge varandra saker att leka med. Först hämtar de saker till brorsan, därefter till sig själva. Vi blir fånigt stolta! Mornar och kvällar är lugnare än innan sommaren, så visst händer massor.

söndag 9 augusti 2009

Strandscener

Vilken helg! Förra helgen gick i regnkappans tecken, men nu - min kopp. Började jobba i onsdags och hade ingen lugn start. I fredags höll jag min första utbildning pre-kids, dvs 3,5 år sedan. 33 nya pedagoger startar till veckan och de fick våndas med mig från tidig till sen fredag. Gick klart över förväntan och det kändes bättre än jag från början trott. Å andra sidan är det ett tacksamt tillfälle, inför en jobbstart. De vill veta allt och är jättepositiva! Nästa tillfälle i september lär det bli hetare diskussioner... Repris imorgon för 35 nya i alla fall.

Efter den starten kändes det sjukt bra med solig helg. Heldag på fullpackad strand igår. Helt jädra galet. Hela förmiddagen kände vi oss som att vi var med i Familjen Annorlunda och bjöd på livescener därifrån. Höjdaren var väl när jag försökte avstyra Adam som prompt skulle bajsa "i skogen" (vid en vek ensam björk 1,5 meter från soldyrkande pensionär), Patrik hade Måns på höften och Samuel satt i vagnen och åt kaka. Helt plötsligt kommer Samuel spatserande över 5 handukar och kommer upp vid min sida "HEEEIIIII"! Tittar lite halvt desperat efter P som ramlat på gammal fotbollskollega och missat 2 sek uppmärksamhet. De bakom oss stirrade storögt på mig, jag bad om ursäkt för ett par sandiga 18 månaders fötter som korsat deras filtar. "nää, ingen fara - vi ville bara kolla så att han kom rätt". Shit. Snacka om att vara utstuderade resten av dagen. (Ni skulle ha sett på badet idag, en tvillingfamilj, herregud noll koll hade de...) Var bara att lyfta tillbaka Samuel till Patriks ena lediga höft och springa till BajaMaja med storebror. Ngt motsträvigt satte han sig på den nästa toppfyllda tunnan. "Konstig toalett. Inge spola? Äcklig." I agree. Bäst att överge land och hoppa i den långgrunda plurret. Så bra. Vet ni hur fort 1,5 åringar kan springa åt varsitt håll? Schysst livescen där med.

Imorgon ska pluttarna få spruta. Huva. Bvc-Kajsa hotade med 5-12 dagars feber! Låter väldigt extremt.

Nu ska jag stryka 2 km tvätt. Hej!