onsdag 25 mars 2009

Ombytta roller

Sccchhhh. Patrik ligger och sover i soffan helt slut. Han har sovit en timme nu och egentligen borde jag väl väcka honom, men han behöver det. Har varit en tuff dag i dag så det är nog bra att samla extra krafter. Kan inte låta bli att flina lite med tanke på alla gliringar jag fått då jag var f-ledig när jag slocknade i takt med Adams nattning. Nu är det ombytta roller... Nog för att jag kan känna mig trött efter jobbet, men det är mer sådär seg-i-huvudet-trött, inte det där utpumpade som 2-3 små barn kan göra med en. Fast då ska tilläggas att jag har lite lugnt än så länge där jag sitter bland molnen på 21:a våningen.

För att få lite mer powerkrafter har vi ordnat det för oss: I helgen drar vi till Tällberg och hotellövernattning. Patriks kontakter via jobbet har skänkt en natt, så vi åker med glädje mot Dalecarlia och egen tid. Barnen droppar vi hos mamma & pappa. Men hur orutinerad får man bli som trebarnsförälder med sömnbrist? Vårt fokus har sedan veckor tillbaka varit "tänk på söndag morgon....då". Jättefint. Förmodligen kommer jag att vakna 7.05 och ligga och vrida mig till P vaknar. Nå väl. Nu finns möjligheten i alla fall till lugn start på dagen! Vad gör vi? Jo, bokar in den helg som innebär att vi FÖRLORAR 1 timme bara för att man "ska ställa fram grillen". Katastrof. Vi får svälja den grejen och fokusera på att den kanske gör underverk för våra morgonugglor istället. Ett något viktigare moment i längden.
Efter mag-bakslag i början av månaden kör vi mjölkfri kost igen med Knoll & Tott. Det funkar och vi får hålla på till den 8/4 då det är pricktest hos doktorn. Jag inbillar mig att den där blaskvällingen sabbar sjusovarmornar för de har senaste veckorna vaknat 05.21 näst intill varje morgon. Okej att de sover hela nätter, det är vi glada för. Men vid den tiden är det okristligt att stiga upp. Så de får ligga och tjoa/skrika/gnälla/prata/skratta åtminstone 30 minuter då Adamski gör storartad entré och succé.
Annars är jag bra less på den här ihopplocket vareviga kväll. Köp aldrig leksaker med för många lösa delar! Mitt hatobjekt just nu:

tisdag 17 mars 2009

Vikarie

Idag har jag varit en klassisk vikarie på en av våra skolor. Det var längesedan jag frontade barnen, att jobba med 7-9åringar har dessutom knappt hänt och blev en ny erfarenhet. Men jag tog chansen när det krisade pga sjukdom, vabb, utbildningar och knäoperationer. 5 ordinarie pedagoger borta i ett lag om 9 är ganska tufft. Är därför ganska trött efter att blivit testad, testad och åter testad. Vann lite förtroende på lunchrasten då jag dribblade runt gruppens fotbollsess som är 8 år. Elaka jag. Men vad gör man inte för att vinna lite mark? Eftermiddagen förflöt klart bättre! Det gäller verkligen att hitta en ingång och lära känna varje barn för att skapa förtroende och respekt för att kunna gå vidare. Nästa gång blir bättre!

Dags att sköta kvällsuppgifterna i huset efter lite jobbmail och blogginlägg. Tjing!

Ps, var roligt att se 3 barn som famlade efter sideboardets handtag idag! Vi resignerade igår och monterade bort dem för att undvika fler klämincidenter och energitjyvar (jag menar, hur många ggr per dag är det okej att plocka tillbaka DVD- och cdskivor?). Jättefult. Och jätteskönt.

Vår schlagerfågel light

Adam gillade att kolla in i videokameran och sjunga den halvt begripliga "Bä bä" härom kvällen. Sångpåsen med diverse djur i är en given hit på eftermiddagarna när inget annat hjälper. Vips sitter min egen lilla öppna förskola framför mig och sjunger med, härligt!

söndag 15 mars 2009

Rätt låt vann?

Rackarns vilket drag det var igår! Glidarkvällen började med att granne Leif skjutsade in oss mot Skrapan och bjöd på schlagerkitt i baksätet (champagne, glas, chips) och schlagerhits på radion. Väl framme vid Skrapan stod mutarna och slussade oss upp mot italiensk buffé och goda drinkar. Buss mot höjdpunkten och parkett bland kändisarna, bra spanvarning som skulle gjort min kompis Jessica P grön av avund...satt ovanför oppositionsgänget (Sahlin, Wetterstrand, Ohly), som satt bredvid Bindefeldt et al, som satt bredvid Luuk-Berg osv osv. Nice! Kvällen fortsatte med några fler drinkar innan hemfärd vid midnatt och till en nöjd barnvakt där allt gått galant.

Jag höll stenhårt på Alcazar som fick hela Globen att lyfta, men det hjälpte inte. Det vart outsidern (?) skrik-Lisa som tog hem det som hela Sverige redan vet.

Vår egen lilla jury 8.05 i morse var tydliga med vilken låt som skulle ha vunnit:

lördag 14 mars 2009

ÄNTLIGEN!

Äntligen 1: Måns har dragit till med att knata 6 steg! Fredag den 13:e blev en lyckodag istället för ngt annat. Samuel kastar sig handlöst som värsta fotbollsfilmaren så fort vi släpper, men snart kommer han...

Äntligen 2: Ikväll ska Patrik o jag på Melodifestival på Globen! 16.30 sitter vi i toppen av gamla Skatteskrapan och mumsar bjud-mat. Sen går bjudbussen till Globen och ger oss 2 vipbiljetter till bjudfestivalen - det är ju perfekt! Jag älskar P.s jobb :-) Han får gärna fortsätta att satsa miljoner på Chiquitareklam så att jag får lite glamour emellanåt. Hoppas rätt låt vinner - dvs Alcazar!

Äntligen 3; Jag hann hitta kläder till kvällen. Drog med mig smakrådet Adam som mutades med en buss på leksaksbutiken innan jag intog provhytten i centrumet. Det blev en riktigt bra win-win situation och vi båda var larvigt lyckliga över prasslandet från kassarna.

Glädjebesked: Trebarnsmorsan gör karriär! Befodrad i torsdags och kommer ha världens roligaste tjänst fr o m 1 juli! Hurra! Igår frossade & firade vi i Amaronevin. Mums!

Snart hämta barnvaktsmoster. Tjing!

onsdag 11 mars 2009

Igår hade killarna besök av Julia, 11 mån, och de pysslade ikapp.















SpjuverMåns


Samuel blir påkommen då han klättrar uppför puffen (vårt fd. skåphinder) och byter tv-kanal på boxen...

Top Model

Igår hade jag, Maria och Jenny en klart udda tisdagkväll. De hade blivit tipsade om ett ställe på Stureplan "där man kunde gå ett tjejgäng och ta lite foton". Lät som en schysst egoboost och eftersom antalet kort på mig själv är begränsade till sisådär...3 stycken under de senaste 3 åren så hakade jag på. Såg framför mig en liten intim studio där en lugn och sansad proffsig fotograf tog hand om oss, korrigerade blusveck, hårtesar och sa till att vi skulle älska med kameran. Däremellan lite snittar och vin i en divan. Bara vi 3 så klart.

Verklighet: In kommer vi till en fullkomligt överfull salong med tjejer som har puls på 190 och köar för smink. Jisses! Vilken kommers! Tänk söndagsmarknad på torg någonstans runt Medelhavet. Själva? Mohaha. Då tjänar de ju inga pengar. Snabbt gick det. HM-sminket lades på av en duktig sminkös - sedan var det bara att fokusera på att inte trampa på den lilla bulldoggen som var studions maskot.
Fotosessionen var ganska lång och den unga fotografen tog massvis med bilder och det kändes som att jag hade exakt samma "sug i blick"/leende på samtliga bilder. "Det här blir ju bra!" Det tänkte nog inte fotografen då hon raderade 153 bilder inför den offentliga visningen för mig då jag hade 30 bilder att välja emellan...
Nåja, udda, kul och lite snygg blev jag allt!